Opis
Okićen zlatnom medaljom za kvalitet na Novosadskom sajmu, ovaj umak koji hvale mnogi gurmani našao se u tegli po domaćoj recepturi i 100% prirodnoj proceduri pripreme.
Malo da zaljuti, baš onako kako se valja i kako svedoči medalja – zlata vredno.
Probajte da se prilikom degustacije zadržite samo na jednom zalogaju, a ako vam i ne uspe, budite bez brige jer ima nisku kalorijsku vrednost.
Da li ste znali?
Paradajz je neizbežan kod mršavljenja jer je niske kalorijske vrednosti, svega 19 kcal/100gr. Pored vode, koje ima najviše 93%, nešto ugljenih hidrata 2.8gr/100gr i belančevina 0.9gr/100gr, u plodu paradajza ima izuzetno mnogo vitamina i mineralnih soli, što ga čini zdravom hranom. Sadrži C vitamin koliko i limun ili pomorandža, karotin koji organizmu daje vitamin A, zatim dovoljno vitamina B, K i P. Paradajz pomaže u izlučivanju štetnih sastojaka iz organizma. Podstiče lučenje sokova za varenje i poboljšava iskorištavanje hranljivih sastojaka iz ostalih namirnica unesenih u organizam. Minerali i vitamini u paradajzu otklanjaju osećaj umora. Sastojci slični kortizonu pomažu protiv bolova u zglobovima. Paradajz je, kao i ostalo obojeno povrće, važan u prevenciji kancera i srčanih bolesti.