Opis
Jedna tegla domaćeg pinđura na stolu i čuvena bakina rečenica: “Svako neka uzme malo, ostavila sam samo pet tegli pinđura.’’ Zar opet?
Kako se ne biste oslanjali samo na bakinu računicu, kod nas možete sebi obezbediti veće količine srpskog crvenog pesta.
Tradicionalno se priprema u jesen od crvene paprike i mlevenog paradajza.
Koristi se tokom cele godine kao dodatak mesu ili ribi i uz testenine, a izvrstan je kao premaz na hlebu ili tostu.
Čini lagan, nisko kaloričan, veoma ukusan umak koji može da se koristi sam ili zajedno sa krem sirom.
Sastojci: pečena paprika, paradajz, so, šećer, ulje, sirće.
UDEO PAPRIKE JE 50%
Da li ste znali?
Bake uglavnom pripreme više tegli pinđura, ali se barem dve čuvaju na posebnom mestu u špajzu, daleko od očiju gurmana koji njim ipak budu posluženi za vreme većih praznika.