Opis
Legenda kaže da domaćice uvek naprave manju količinu ljutog ajvara, ali da se on uvek prvi pojede i nikada ga nije dosta.
Osim toga, niko ne zna ko je pojeo sadržaj poslednje teglice i “Šta sada za goste?”.
Niko, osim nas, koji pored klasičnog, od slatke paprike, nudimo podjednako popularni ljuti ajvar. Da, i on se pojede brzo, pa savetujemo da obezbedite dovoljne količine proizvoda.
Sastojci: crvena paprika, aleva ljuta paprika, so, šečer, ulje, sirće.
UDEO PAPRIKE JE 99%
Da li ste znali?
Glavni sastojak ljute paprike je kapsaicin, ali sadrži i karotenoide, vitamin A i C te flavoniode. Upravo kapsaicin daje ljut i začinski ukus paprikama. Premda deluje tako da zagreva, kapsaicin zapravo stimuliše deo mozga zadužen za regulaciju telesne temperature i snižava je. Upravo iz tog razloga u tropskim i suptropskim krajevima ljudi konzumiraju ljutu papriku jer im pomaže da lakše podnesu vrućine. Uz navedeno, kapsaicin i drugi sastojci ljute paprike deluju i na smanjenje agregacije (nakupljanja) trombocita, dijabetičku neuropatiju, smanjuju postoperativnu i mišićnu bol.