Opis
Naš ajvar nagrađen je na Novosadskom sajmu kao apsolutni šampion kvaliteta u svojoj kategoriji proizvoda.
U njegovoj izradi koristimo postupak koji se koristio vekovima.
Pravi se od paprike gajene posebno za ovu namenu. Paprika se peče, ljušti i čisti od semena, a zatim se u malim količinama kuva do željenog procenta suve materije.
Konzerviranje se vrši toplotom, bez konzervansa.
Sastojci: crvena paprika, so, šećer, ulje, sirće.
UDEO PAPRIKE JE 99%
Da li ste znali?
Paprika sadrži četiri puta više vitamina C od narandže. Crvena paprika sadrži najviše vitamina C i beta-karotena. Dobar je izvor vitamina B6 i vitamina A. Od minerala najviše sadrži kalijum. Ova namirnica je korisna osobama koje pate od ateroskleroze jer njen sastojak citrin utiče na propustljivost kapilara i čini ih elastičnim. Ona takođe podstiče lučenje želudačnih i crevnih sokova, pa tako otvara apetit i dokazano poboljšava varenje.